Протестиращи срещу сраженията в Газа нахлуха в конгреса в САЩ: Протестиращи

...
Протестиращи срещу сраженията в Газа нахлуха в конгреса в САЩ: Протестиращи
Коментари Харесай

Арестуваха протестиращи, нахлули в Конгреса на САЩ заради сраженията в Газа

Протестиращи против сраженията в Газа нахлуха в конгреса в Съединени американски щати: 

Протестиращи против сраженията и кръвопролитията в Ивицата Газа нахлуха в постройката на Конгреса на Съединени американски щати, оповестиха от полицията на Капитолия.

Трима са упрекнати, че са нападнали служители на реда по време на ареста.

Полицаите означават, че арестите не престават. Те припомниха, че демонстрациите са неразрешени в постройките на Конгреса, написа БГНЕС.

По-късно чиновниците на реда съумяха да изтласкат протестиращите от постройката. Акцията продължи на улицата, като полицията съумя да ги нарежда на тротоара.

Около стотина деятели бяха изведени с белезници, някои от тях бяха отведени с рейсове, а останалите останаха да чакат реда си. Телевизионният канал FOX пресметна, че са арестувани към 300 души.

Организацията " Еврейски глас за мир ", чиито членове участваха в митинга, заяви в обществената мрежа X, че са били задържани към 500 деятели.

Преди размириците деятели прекъсваха няколко пъти чуването на Комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати за разглеждане на кандидатурата на някогашния финансов министър Джейкъб Лю за дипломат в Израел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР